top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıElcin Sirius

Nonbinary bireylerin yönelimleri nelerdir?

Kendimizi ikili cinsiyetlerden birinde tanımlamadığımız durumda yönelimimizi belirleyecek olan nedir? Biraz kafa karıştırıcı durumlara düşmekteyiz bu kesin. Kadın değilsek ve yalnızca kadınlardan hoşlanıyorsak lezbiyen mi oluruz? Kadın ya da erkek değilsek ve erkeklerden hoşlanıyorsak ne oluyoruz gibi sorular birçok kişinin aklında. Biraz araştırma ve yabancı kaynaklardan çevirilerle aşağıda kullanabileceğimiz bazı tanımları kısaca açıklayacağım.


- Trixic (orbisian olarak da bilinir)


kadınlardan hoşlanan non-binary insanları tanıtan bir yönelimdir.. Bu özel bir çekim olabilir veya diğer cinsiyetlerden etkilenebilir. Eğer çekim kadınlara özelse, feminamorik kimlik de olabilir. Terim, sapphic'in non-binary'nin eşdeğeri olarak yaratıldı ve benzer şekilde nblw (Non-binary loves women/kadınları seven non-binaryler) olarak da basitleştirilebilir.




- Toric (kuadrisyen)


Yalnızca erkeklere / erkeklere ilgi duyan, bunlarla ilgilenen veya onlarla bir ilişki içinde olan ikili olmayan bir kişiyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Tanımlamak için NBLM (non-binary people loving men) olarak kısaltması kullanılmaktadır.

Bazı nblm'ler, erkeklere olan çekiciliğini tanımlamak için ikili olmayan eşcinsel ( nonbinary gay) terimini tercih eder çünkü eşcinsel, toric veya kuadrisyenden daha iyi bilindiğindendaha kolaydır.





- Enbian


Enbian, özellikle veya değil, ikili olmayan kişilere ilgi duyan, onlarla ilgilenen veya onlarla bir ilişki içinde olan ikili olmayan kişiyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. NBLNB (non-binary people loving non-binary people / ikili olmayan insanları seven ikili olmayan insanlar) olarak da tanımlanabilmekte.





- Diamoric


Yukarıda belirtilen tüm etiketler için bir şemsiye terim olarak kullanılabilir. İkili olmayan en az bir kişinin katılımı nedeniyle ne eşcinsel ne de düzcinsel olan ilişkileri tanımlamak için kullanılır. Eşcinsel olmayan veya heteroseksüel olmayan ve bunu vurgulamak isteyen ikili olmayan bireyler veya ikili olmayan insanlarla ilişkilerine öncelik vermeleri için de kullanılabilir. Kısaca diamorik bütün non-binary ilişkilerini içine alan bi terimdir.









39 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page