top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıElcin Sirius

Demiseksüel Nedir?

Demiseksüellik




Dünya genelinde standart olarak adlandırılan seksüalitenin dışında bulunan bu gri romantik olarak tanımlanan bir cinsel yönelim tanımlamasıdır. Aseksüel ve seksüel spektrumun ortasında yer alır. Bir kişiden cinsel çekim hissetmeleri için zaman geçmesi ve duygusal bağ, çekim oluşması gerekmektedir. En açık haliyle sevmeden sevişememektir.

Temelde demiseksüeller kişilerin fiziksel görünümlerine, duygusal olarak uyumlu olmadıkları kişilere şehvet duymazlar. Demiseksüeller ikincil cazibe kısmında birine ilgi duyarlar. İkincil cazibe biriyle tanıştıktan, derin bağ kurduktan sonra oluşandır. Diğer insanlar birincil cazibe ile hareket ederler yani ilk görüşte fiziksel görüntü ile cinsel arzu duyarlar.

Bir demiseksüel eşi ile duygusal bağında yıpranma, azalma ya da hiçlik oluştuğu zaman onunla da cinsel ilişkiye girmek istemez. Yani bu kişiyle uzun süredir birlikte olması bir etken oluşturmaz.

Demiseksüeller seks yapmazlar aşk yapalar. Bu bir rahatsızlık, sorun değildir. Bu kişilerin cinsel arzuları onları boşaltacak düzeyde olmayabilir, sevişmek yerine karşı tarafla öpüşüp sarıldığını, onu çıplak olduğunu düşleyerek ya da bizzat kişinin kendisi ile deneyimleyerek orgazm olabilirler. Yalnızca karşıdaki kişiye aşık olmak yetmez, karşılık da görmeyi beklerler. Sevilmek, yeterli ilgi görmek gereklidir, yalnızca seks odaklı bir kişi ile yapamazlar. Demiseksüel bireyler fiziksel çekiciliği fazla umursamazlar ve porno izlerken tahrik olmazlar bunlarla pek ilgilenmezler, tek gecelik ilişkiler asla onlara göre değildir.

Demiseksüellik Queer şemsiye altında olup olmadığı tartışılır. Cinsiyetiniz ve ya cinsel yöneliminiz ile ilgili bir durum değildir.




77 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page